TAIMSED SÕRNIKUD MOONI JA SIDRUNIGA

Kogus: ca 10 tk

 500 g mait­ses­ta­ma­ta tofut 
 1 mahe sidrun
 2 spl mooniseemneid 
 140 g taim­set mait­ses­ta­ma­ta või vanil­je jogurtit 
 100 g nisujahu 
 3 spl vaht­ra­sii­ru­pit või muud mee­le­pä­rast magustajat 
 1 tl vaniljeekstrakti 
 1/3 tl soola 
 koo­kos­õli praadimiseks 

Val­mis­ta­mi­ne:

Pigis­ta tofust liig­ne vesi väl­ja ning pudis­ta kaus­si. Sega juur­de ka jogurt ja pürees­ta segu sau­mik­seriga üht­la­seks. Rii­vi pee­ne rii­vi­ga sid­runi koor ning lisa segu­le. Lisa ka kõik üle­jää­nud kom­po­nen­did ja sega tai­nas üht­la­seks. Tai­nas peab jää­ma paks ja klee­puv. Kui jogurt on väga vedel, siis lisa juur­de jahu. Kind­las­ti mait­se vahe­peal ja soo­vi kor­ral lisa magus­ta­jat või sidrunit.

Vor­bi käte abil pät­si­ke­sed või tõs­ta tai­nast lusi­ka­ga pan­ni­le. Kuu­mus peaks ole­ma vei­di üle kesk­mise. Prae koo­kos­õlis mõle­malt poolt mõned minu­tid kuni sõr­ni­kud on mõle­malt poolt mõnu­salt kuld­sed ja krõbedad.

Kui sa kat­se­tad mõn­da minu ret­sep­ti­dest, siis mind teeks väga rõõm­saks kui tagik­sid #mias­pi­ra­tion või lisak­sid oma pos­ti­tu­se­le @miaspiration 

Ing­re­dients

 500 g mait­ses­ta­ma­ta tofut 
 1 mahe sidrun
 2 spl mooniseemneid 
 140 g taim­set mait­ses­ta­ma­ta või vanil­je jogurtit 
 100 g nisujahu 
 3 spl vaht­ra­sii­ru­pit või muud mee­le­pä­rast magustajat 
 1 tl vaniljeekstrakti 
 1/3 tl soola 
 koo­kos­õli praadimiseks 

Direc­tions

TAIMSED SÕRNIKUD MOONI JA SIDRUNIGA